Info

ja usein kysytyt kysymykset

Jasmin Tytti Pihlman

Ikä: 31

Ammatti: Automaatioasentaja

Titteli: Rakennekynsikynsimuotoilija ja -kouluttaja & ripsiteknikko

Työpaikka: MINTY Studio, Kangasala

Perhe: Aviomies, poika 8v. ja tytär 5v.

Rakennekynnet: Vuodesta 2016

Kouluttajakoulutus: Vuodesta 2019

Ripsienpidennykset: Vuodesta 2019

Lisää käydyistä koulutuksistani löydät "SERTIFIKAATIT"-välilehdeltä.

Tunnusväri: Mintunvihreä

Vahvuudet: Luonnonkynnen anatomia ja patologia, turvallisuus ja hygienia, traumakynnet ja kynsimuutokset, akvarellikoristelut, geelitekniikka


Kilpailut: 2019 SM Pro Nail Poster Only Hands III

Tiimi:  Mai Beauty, Suomen LVS tiimi

Motto: Kehitys loppuu tyytyväisyyteen.

Oletko sinä seuraava #LVS kynsiammattilainen?

MINTY-logon tausta


Logoni vilahtelee myös mustavalkoisessa muodossaan tai jopa vain pelkistettynä isokirjaimisella nimellä viivojen välissä.

Logoni sai alkunsa mandalatyylisestä asettelusta. Tahdoin tuoda esille mintunlehtimäisiä kuvioita, joissa syvyyttä on tuomassa riikinkukon sulista tuttuja aineksia, sillä taiteilijanimeni on ollut jo vuosikymmenen Peacock.

Lisänä logossani riippuvat onnea tuovat neliapilat, sillä lempipuuhaani kesäisin on niiden etsiminen. Olen myös hyvin onnekas, kun saan tehdä työkseni, sitä mitä rakastan. Viisi neliapilaa kuvastavat perhettäni, minua ja asiakkaitani.

UKK-Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä eroa on rakennekynsillä ja geelikynsillä?

Rakennekynnet ovat yleisnimitys kaikille tekniikoille. Geeli-, akryyli-, polygeeli-, akryyligeelikynnet ovat kaikki rakennekynsiä. Rakennekynsi tarkoittaa tasapainoiseksi millä tahansa kynsituotteella rakennettua kynttä, joko jatkeella tai ilman.

Mistä tiedän mikä tuote minun tulisi valita?

Sinun ei tule tietää itsellesi sopivaa tuotetta, vaan ammattilainen osaa suositella sinulle sopivaa palvelua.

Miksi UV/LED-valo aiheuttaa polttavaa tunnetta?

Geelissä olevat molekyylit muodostavat valossa ketjuja, jolloin geeli kovettuu (polymerisoituu). Molekyylien liikkuessa syntyy kitkaa ja tämä syntynyt kitka vapautuu lämpönä tuottaen pistävän tunteen kynsipedille. Tunteen voimakkuus riippuu käytetystä tuotteesta, valon tehokkuudesta, luonnonkynnen kunnosta/ohuudesta, henkilön kipukynnyksestä, sekä kynnelle asetetun massan määrästä.

Voiko pureskeltuihin kynsiin tehdä rakennekynnet?

Voi. Niin kauan, kun henkilöllä on edes vähän luonnonkynttä, rakennekynsi on mahdollista toteuttaa. Huomioithan, ettei rakennetta tule tehdä pitkäksi aluksi, sillä luonnonkynnen ja sitä tukevan kynsipedin pituus määrittelee jatkeelle kantokyvyn. Ensimmäinen huoltoväli on optimaalisesta poiketen 2vk ja täten pureskelija sitoutuu käymään aluksi useammin huolloissa, jotta säästytään luonnonkynnen vaurioittamiselta.

Saako rakennekynnet poistettua kotikonstein?

Saa, mutta se, onko niin turvallista tehdä, on asia erikseen. Kovageelillä rakennetut kynnet tulee aina poistaa viilaamalla ja kokematon saattaa epähuomiossa viilata myös luonnonkynnen rikki. Tällaiseen kynteen uudelleentehty päällyste saattaa pysyä heikommin. L&P (liquid&powder eli ns. akryyli) tekniikalla tehdyt kynnet liukenevat asetoniin, kunhan muistaa viilalla karhentaa rakenteen pinnan rikki. (Asetoni ei pääse tunkeutumaan muuten rakenteeseen.) On olemassa myös soak off lakkoja ja pehmeitä geelejä, jotka liukenevat asetoniin. HUOM. Asetoni on erittäin voimakas kemikaali, joten kynsiä ei ole suositeltavaa liottaa sillä jatkuvasti. Muistuttelen siis tässäkin yhteydessä päivittäisestä sormenpäiden öljyämisestä. Markkinoilla on soak off nesteitä, jotka sisältävät myös hoitavia ainesosia, jolloin liotus on hellävaraisempaa.

Onko rakennekynsillä ikärajaa?

Rakennekynsiin ei ole lakisääteistä ikärajaa, mutta kukin kynsimuotoilija saa vapauden valita minkä ikäisille henkilöille palveluitaan toteuttaa. Minulla ikäraja rakenteisiin on 18v. ja poisliotettaville soak off tuotteille 16v. mikäli vanhempi on mukana ja suorittaa maksun. Miksi? -Tahdon olla tekemisissä aikuisten kanssa ja haluan välttää konfliktit, mikäli asiakkaan vanhemmat eivät olekaan antaneet lupaa rakennekynsiin. Rakennekynnet vaativat kotihoitoa ja huoltoa, jolloin vastuu on tekijän lisäksi asiakkaalla itsellään.

Pilaako rakennekynnet omat kynnet?

Ei pilaa. Kun ammattitaitoinen tekijä toteuttaa kynnet, antaa asiakkaalle kotihoito-ohjeet (joita asiakas noudattaa) ja rakennekynnet poistetaan turvallisesti, niin luonnonkynsi ei vaurioidu. Poiston jälkeen luonnonkynsi tuntuu joustavammalta kosteusprosentin korkeudesta johtuen, mutta kosteusprosentti pienenee normaalitasolle n. päivässä. Mikä tahansa päällyste (esim. tavallinen kynsilakkakin) nostaa kosteusprosenttia normaalista 12-15%:sta jopa 25%:in, kun päällyste poistetaan, kosteusprosentti ei tasoitu hetkessä.