Info
Kuka on MINTY?

Jasmin Tytti Pihlman

Olen 31-vuotias iloinen ja pirskahteleva nainen Kangasalta. Teen rakennekynsiä kotini yhteydessä sijaitsevalla studiollani. Meillä asustelee myös aviomieheni ja kaksi lasta. Olin aiemmin kokopäivätyössä metallialalla ja minulla on automaatioasentajan ammattipätevyys. Aloitin täyspäiväisenä kauneusalayrittäjänä 1.10.2020.

Kiinnostuin rakennekynsistä ollessani asiakkaana itse vuosina 2014-2016. Nopeasti intohimo kynsiin yltyi ja keväällä 2017 istuuduin päivän peruskurssille geelikynsiä opettelemaan muoteilla tarkoituksenani tehdä kynsiä vain itselleni. Siitä lähtien olen jatkanut kouluttautumista säännöllisesti. Lisää käydyistä koulutuksistani löydät "SERTIFIKAATIT"-välilehdeltä

Nopeasti huomasin haluavani kouluttautua enemmän ja siitä syntyi oma studioni; MINTY. Nimi tulee etunimistäni tarkoittaen myös minttumaista; raikasta ja viileää. Mintunvihreä toimii yritykseni tunnusvärinä. Olen laajasti sertifioitu ja palkittu rakennekynsiammattilainen. Kouluttaudun vuosittain monta kertaa, enkä tahdo lopettaa itseni kehittämistä. Sydäntäni lähinnä ovat teknisesti kauniit muodot, kauniit (mahdollisimman vähän muokatut) kynsikuvat ja yksinkertaiset koristelut.

Aloitin kilpailemisen kynsien parissa 2019 SM-kisoissa sijoittuen kolmanneksi Pro sarjassa kategoriassa Nail Poster Only Hands. Kisailen nykyään aktiivisesti.

Käytän pääsääntöisesti LoveNess geelibrändin tuotteita töissäni. Rakastan geelitekniikkaa, mutta hallitsen myös akryyligeelin.

Olen erittäin ekstrovertti luonteeltani ja sosiaalisissa tilanteissa olen parhaimmillani. Jaan mielelläni kaiken tietoni liittyen rakennekynsiin, sillä minusta kynsialalla kaikki on yhtä suurta perhettä. Se, että jotakuta auttaa, ei ole itseltä pois.❤

Kokemusta alalta on kertynyt jo muutamia vuosia. Minulle tarjottiin paikkaa tiimistä lokakuussa 2018. Otin tuote-esittelijähaasteen vastaan ja siitä asti olen toiminut osana ihanaa Mai Beauty-tiimiä. Myöhemmin toukokuussa 2019 kouluttauduin kouluttajaksi Hollannissa #LVS brändille. Toimin nykyään aktiivisesti rakennekynsikouluttajana opettaen innokkaita kynsiharrastajia ja -ammattilaisia LoveNess tuotebrändin saloihin. Itse luotan tähän nuoreen, raikkaaseen ja innovatiiviseen brändiin.

Oletko sinä seuraava #LVS kynsiammattilainen?

Motto: Kehitys loppuu tyytyväisyyteen.

MINTY-logon tausta


Välillä logoni vilahtelee myös mustavalkoisessa muodossaan tai jopa vain pelkistettynä isokirjaimisella nimellä viivojen välissä.

Logoni sai alkunsa mandalatyylisestä asettelusta. Tahdoin tuoda esille lehtimäisiä kuvioita, joissa syvyyttä on tuomassa riikinkukon sulista tuttuja aineksia. Lehdet, koska nimeni tuo mieleen mintun ja riikinkukon sulat, koska taiteilijanimeni on ollut jo vuosikymmenen Peacock.

Lisämausteena logossani riippuvat onnea tuovat neliapilat, sillä lempipuuhaani kesäisin on niiden etsiminen. Olen myös hyvin onnekas, kun saan tehdä työkseni, sitä mitä rakastan. Viisi neliapilaa kuvastavat perhettäni, minua ja asiakkaitani.

UKK-Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä eroa on rakennekynsillä ja geelikynsillä?

Rakennekynnet ovat yleisnimitys kaikille tekniikoille. Geeli-, akryyli-, polygeeli-, akryyligeelikynnet ovat kaikki rakennekynsiä. Rakennekynsi tarkoittaa tasapainoiseksi millä tahansa kynsituotteella rakennettua kynttä, joko jatkeella tai ilman.

Miksi UV/LED-valo aiheuttaa polttavaa tunnetta?

Geelissä olevat molekyylit muodostavat valossa ketjuja, jolloin geeli kovettuu (polymerisoituu). Molekyylien liikkuessa syntyy kitkaa ja tämä kitka vapautuu lämpönä tuottaen pistävän tunteen kynsipedille. Tunteen voimakkuus riippuu käytetystä tuotteesta, valon tehokkuudesta, luonnonkynnen kunnosta/ohuudesta, henkilön kipukynnyksestä, sekä kynnelle asetetun massan määrästä.

Voiko pureskeltuihin kynsiin tehdä rakennekynnet?

Voi. Niin kauan kun henkilöllä on edes vähän luonnonkynttä, rakennekynsi on mahdollista toteuttaa. Huomioithan, ettei rakennetta tule tehdä pitkäksi aluksi, sillä luonnonkynnen ja sitä tukevan kynsipedin pituus määrittelee jatkeelle kantokyvyn. Ensimmäinen huoltoväli on optimaalisesta poiketen 2vk ja täten pureskelija sitouduu käymään aluksi useammin huolloissa, jotta säästytään luonnonkynnen vaurioittamiselta.

Saako rakennekynnet poistettua kotikonstein?

Saa, mutta se, onko niin turvallista tehdä, on asia erikseen. Kovageelillä rakennetut kynnet tulee aina poistaa viilaamalla ja kokematon saattaa epähuomiossa viilata myös luonnonkynnen rikki. Tällaiseen kynteen uudelleentehty päällyste saattaa pysyä heikommin. L&P (liquid&powder eli ns. akryyli) tekniikalla tehdyt kynnet liukenevat asetoniin, kunhan muistaa viilalla karhentaa rakenteen pinnan rikki. (asetoni ei pääse tunkeutumaan muuten rakenteeseen.) On olemassa myös soak off lakkoja ja pehmeitä geelejä, jotka liukenevat asetoniin. HUOM. Asetoni on erittäin tujua tavaraa, joten kynsiä ei ole suositeltavaa liottaa sillä jatkuvasti. Muistuttelen siis tässäkin yhteydessä päivittäisestä käsien ja sormenpäiden öljyämisestä. Markkinoilla on soak off nesteitä, jotka sisältävät myös hoitavia ainesosia, jolloin liotus on hellävaraisempaa.

Onko rakennekynsillä ikärajaa?

Rakennekynsiin ei ole lakisääteistä ikärajaa, mutta kukin kynsimuotoilija saa vapauden valita minkä ikäisille henkilöille palveluitaan toteuttaa. Minulla ikäraja rakenteisiin on 18v. ja poisliotettaville soak off tuotteille 16v. mikäli vanhempi on mukana ja suorittaa maksun. Miksi? -Tahdon olla tekemisissä aikuisten kanssa ja haluan välttää konfliktit, mikäli asiakkaan vanhemmat eivät olekaan antaneet lupaa rakennekynsiin. Rakennekynnet vaativat kotihoitoa ja huoltoa, jolloin vastuu on tekijän lisäksi asiakkaalla itsellään.