Info

ja usein kysytyt kysymykset

MINTY

MINTY on Kangasalla, hyvien bussiyhteyksien päässä sijaitseva kauneusstudio (Pysäkki Tampereen suunnasta Pikonkangas, Kangasalan suunnasta Kiuruntie, linja 40). Studio sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella ja studion pihassa on ilmaista parkkitilaa asiakkaille. MINTY Studiolla asiakkaat saavat myös nauttia teestä tai Dolce Gusto-kahvikoneen tuoreesta kahvista lisäveloituksetta.

MINTY tarjoaa rakennekynsipalvelut ja -koulutukset.

 Seuraamalla MINTY:a Instagramissa, saat ekana tietoosi uusimmat uutiset. MINTY IG löytyy täältä: Portfolio

Voit siis olla mintyssä ympäri vuoden.


MINTYN ARVOT

Turvalliset ja hygieeniset työskentelytavat

Asiakaslähtöinen ja yksilöllinen palvelu

Ammattitaidon jatkuva ylläpito

Tasalaatuinen työnjälki




UKK-Usein Kysytyt Kysymykset

1. Mitä eroa on rakennekynsillä ja geelikynsillä?

Rakennekynnet ovat yleisnimitys kaikille tekniikoille. Geeli-, akryyli-, polygeeli-, akryyligeelikynnet ovat kaikki rakennekynsiä. Rakennekynsi tarkoittaa tasapainoiseksi millä tahansa kynsituotteella rakennettua kynttä, joko jatkeella tai ilman. Geelikynnet ovat geelitekniikalla toteutetut kynnet. Myös luonnonkynnen vahvistus geelillä on geelikynsi.

2. Mitä eroa on geelilakkauksella ja kestolakkauksella?

Molemmat ovat uv-valokovetteisia lakkauksia. Termi riippuu brändistä. Verin merkillä puhutaan geelilakkauksesta, kun taas esimerkiksi CND brändin Shellac on kestolakkaus. Molemmissa käytetään pohjalakkaa, värilakkaa ja päällyslakkaa, mutta kynttä ei jatketa tai vahvisteta. Nämä tarkoittavat siis samaa asiaa.

3. Mikä on luonnonkynnen geelaus tai luonnonkynnen vahvistus?

Tähän on muutama eri tapa toteuttaa. Ensiksi, luonnonkynnen voi vahvistaa joko kovageelillä tai tai poisliotettavalla pehmeägeelillä (ns. manikyyrigeeli). Tämän valitsee tekijä sen perusteella, mitä kunkin asiakkaan luonnonkynsi vaatii ja miten asiakas käyttää käsiään. Toiseksi, on olemassa kaksi tapaa tehdä; joko sivellään vahvistukseksi pari tasaista kerrosta valittua geeliä värin alle tai rakennetaan vahvistus stressipisteineen kuten tehtäisiin rakennekynsipalvelussa. Esimerkkejä palveluistani löydät täältä:  Portfolio

4. Mistä tiedän mikä tuote tai palvelu minun tulisi valita? 

Sinun ei tule tietää itsellesi sopivaa tuotetta, vaan ammattilainen osaa suositella sinulle sopivaa palvelua. Otathan yhteyttä, mikäli tarvitset apua valinnassasi:  Info

5. Miksi UV/LED-valo aiheuttaa polttavaa tunnetta?

Geelissä olevat molekyylit muodostavat valossa ketjuja, jolloin geeli kovettuu (polymerisoituu). Molekyylien liikkuessa syntyy kitkaa ja tämä syntynyt kitka vapautuu lämpönä tuottaen pistävän tunteen kynsipedille. Tunteen voimakkuus riippuu käytetystä tuotteesta, valon tehokkuudesta, tuotteen sisältämien ainesosien suhteista, luonnonkynnen kunnosta/ohuudesta, henkilön kipukynnyksestä, sekä kynnelle asetetun massan määrästä.

6. Voiko pureskeltuihin kynsiin tehdä rakennekynnet?

Voi. Niin kauan, kun henkilöllä on edes vähän luonnonkynttä, rakennekynsi on mahdollista toteuttaa. Huomioithan, ettei rakennetta tule tehdä pitkäksi aluksi, sillä luonnonkynnen ja sitä tukevan kynsipedin pituus määrittelee jatkeelle kantokyvyn. Ensimmäinen huoltoväli on optimaalisesta poiketen max 2vk ja täten pureskelija sitoutuu käymään aluksi useammin huolloissa, jotta säästytään luonnonkynnen vaurioittamiselta. Turvallisesti tehtynä pureskelijan ensimmäiset rakennekynnet eivät koskaan ylitä sormenpäätä.

7. Onko rakennekynsillä ikärajaa?

Rakennekynsiin ei ole lakisääteistä ikärajaa, mutta kukin kynsimuotoilija saa vapauden valita minkä ikäisille henkilöille palveluitaan toteuttaa. Minulla ikäraja kynsipalveluihin on 18v. Miksi? -Tahdon olla tekemisissä täysikäisten asiakkaiden kanssa ja näin välittää turvallisuudesta. Kynsituotteet ovat kemiallisia yhdisteitä, enkä tahdo altistaa lapsia niiden mahdollisille haittavaikutuksille. Rakennekynnet vaativat myös kotihoitoa ja huoltoa, jolloin vastuuta on tekijän lisäksi asiakkaalla itsellään.

8. Saako rakennekynnet poistettua kotikonstein? 

Saa, mutta se, onko niin turvallista tehdä, on asia erikseen. Kovageelillä rakennetut kynnet tulee aina poistaa viilaamalla ja kokematon saattaa epähuomiossa viilata myös luonnonkynnen rikki. Tällaiseen kynteen uudelleentehty päällyste saattaa pysyä heikommin ja johtaa allergisoitumiseen. L&P (liquid&powder eli ns. akryyli) tekniikalla tehdyt kynnet liukenevat asetoniin, kunhan muistaa viilalla karhentaa rakenteen pinnan rikki. (Asetoni ei pääse tunkeutumaan muuten rakenteeseen.) On olemassa myös soak off lakkoja ja pehmeitä geelejä, jotka liukenevat asetoniin. HUOM. Asetoni on erittäin voimakas liuotin, joten kynsiä ei ole suositeltavaa liottaa sillä jatkuvasti. Muistuttelen siis tässäkin yhteydessä päivittäisestä sormenpäiden öljyämisestä. Markkinoilla on soak off nesteitä, jotka sisältävät myös hoitavia ainesosia, jolloin liotus on hellävaraisempaa.

9. Pilaako rakennekynnet omat kynnet?

Ei pilaa. Kun ammattitaitoinen tekijä toteuttaa kynnet, antaa asiakkaalle kotihoito-ohjeet (joita asiakas noudattaa) ja rakennekynnet poistetaan turvallisesti, niin luonnonkynsi ei vaurioidu. Poiston jälkeen luonnonkynsi tuntuu joustavammalta kosteusprosentin korkeudesta johtuen, mutta kosteusprosentti pienenee normaalitasolle n. päivässä. Mikä tahansa päällyste (esim. tavallinen kynsilakkakin) nostaa kosteusprosenttia normaalista 12-15%:sta jopa 25%:in, kun päällyste poistetaan, kynnen sisältämä hetkellinen ylimääräinen kosteus tekee siitä joustavamman.

10. Täytyykö kynsien antaa hengittää tai täytyykö rakennekynsistä pitää taukoa?  

Ei, mikäli huollot on tehty ammattitaitoisesti, luonnonkynsi ei ole vaurioitunut ja asiakas on noudattanut kotihoito-ohjeita ja optimaalista huoltoväliä. Jos kynnet on virheellisesti huollettu ja kynsi ohennettu, on syytä odottaa, että vaurioitunut osa on kasvanut pois. Ohennetussa luonnonkynnessä tuote ei pysy ja kynsi on altis sekundäärisille ongelmille esim. infektioille. Myös infektiot kuten bakteeri ja sieni estävät rakenteiden pitämisen.

11. Miksi rakennekynnet irtoilevat tyvestä? 

Tyvestä irtaantumista kutsutaan liftaamiseksi tai ilmaantumiseksi. Syitä tähän on monia, osaan ei löydy selitystä, mutta yleisimpänä mainittakoon liian pitkä huoltoväli, kynsien kolauttelu, virheellinen pohjatyö ja virheellinen tuoteapplikaatio. Jos kynsiään kohtelee varoen ja tekijä on ammattilainen, se minimoi ilmaantumien riskiä. Kynsityö on ongelmanratkaisua ja molemminpuoinen rehellisyys auttaa selvittämään ilmaantumien syyn.

12. Mikä on curettemanikyyri?

Curette tai kyrettimanikyyrillä tarkoitetaan käsintehtyä mekaanista manikyyriä. Curette on pieni kuppipäinen metallinen instrumentti, jonka avulla eloton kynsinauhasolukko rapsutetaan kynnen pinnalta ennen tuotteita. Curette voidaan desinfioida ja steriloida. Se on luonnonkynnelle hellävarainen ja iholle tässä manikyyrissä ei kosketa lainkaan. Kuten kaikki manikyyrit, myös curette vaatii opettelua ollakseen turvallinen, mutta mekaanisuudesta johtuen vahinkoriski on lähes olematon verrattuna koneelliseen manikyyriin. Curettemanikyyri ei vaikuta rakennekynsien pysyvyyteen heikentävästi, vaan päinvastoin; mitä vähemmän luonnonkynttä käsitellään, sitä paremmin se tuotteet kantaa.

Jasmin Pihlman, Omistaja MINTY

Ikä: 34 vuotta

Ammatti: Automaatioasentaja, Kosmetiikkaneuvoja

Titteli: Sertifioitu rakennekynsikynsiammattilainen ja -kouluttaja, Sertifioitu luonnonkynsiammattilainen ja -kouluttaja, Sertifioitu täyteainehoitaja

Työpaikka: MINTY Studio, Kangasala

Perhe: Aviomies, poika 11v. ja tytär 8v.

Harrastukset: Kuntosali

Rakennekynnet: Vuodesta 2016

Kouluttajana: Vuodesta 2019

Luonnonkynsikouluttajana: Vuodesta 2021

Huulienmuotoilut: Vuodesta 2022

Lisää käydyistä koulutuksistani ja kisamenestyksestä löydät täältä: Sertifikaatit

Tunnusväri: Mintunvihreä

Vahvuudet: Luonnonkynnen anatomia ja patologia, turvallisuus ja hygienia, traumakynnet ja kynsimuutokset, geelitekniikka

Heikkoudet: Suklaa ja Coca-cola

Motto: Vahvin aseesi on kouluttautuminen.

Ajanvaraus: https://www.timma.fi/minty

Logo ja yrityksen nimi


Logoni sai alkunsa mandalatyylisestä asettelusta. Tahdoin tuoda esille myös mintunlehtimäisiä kuvioita nimeeni viitaten.

Logossani riippuvat onnea tuovat neliapilat. Olen hyvin onnekas, kun saan tehdä työkseni, sitä mitä rakastan.

Yrityksen nimi tulee etunimistäni Jasmin Tytti.