Turvallisuus osana kynsiduunia

06.05.2021

Kaikki voi tehdä kynsiä kotona. Ei siinä mitään voi sattua. VÄÄRIN.

Kaiken tekemisen pohjalla tulisi olla tietämys mitä tehdään, millä tehdään,  miten tehdään, miksi tehdään ja minkä päälle tehdään. Ostaessasi "kynsikamat" netistä, avaamalla juutuubin ja pyytämällä jonkun koepupuliiniksi, ollaan kaukana turvallisesta, laadukkaasta ja hygienisestä tekemisestä. Ensimmäisenä puuttuu vastaus "miten ja millä"- kysymyksiin. Vaikka kaverisi "ottaisi täyden vastuun", muista että VASTUU ON SILTI AINA TEKIJÄLLÄ.

Turvallinen tekeminen vaatii tietämyksen kaveriksi välineet; pölynpoiston, käsineet, maskin, välinehuollon ja materiaalin hallinnan. Tuotteet, joita käytämme, on kemikaaleja. Nämä kemikaalit eivät kuulu iholle. Edes isopropyylialkoholia tai asetonia sisältäviä tuotteita ei kuulu hieroa iholle. Kynsiyksikön toiminnan ymmärtämisen kautta kaikki alkaa kirkastua.

 Valitettavasti näen päivittäin, kuinka kynsiä tehdään vailla suojausta. Tällainen esimerkki netissä tekee alastamme lännen saluunan, jossa allergiapyssyt paukkuu ja kemikaalituopit kaatuilee. Haluatko sinä tulla ammutuksi? Haluatko sinä saada cocktailit päällesi? Vastaus on, että haluat, jos et välitä turvallisuudesta. Jokaisella merkillä on omat ohjeet, joilla tuotteita tulee käyttää, jotta minimoidaan allergisoitumisriski. Allergia on PYSYVÄ tila. (Josta puhun ap1 kurssin loppupuolella.) Universaaleja neuvoja tuotteiden optimaaliseen käyttöön ei ole. Kysy neuvot luotettavalta taholta, älä toiselta harjoittelijalta.

Minkä merkin sitten valitsen? Valitse merkki, jolla on laadukkaat tuotteet, sertifioituja kouluttajia (jotka ylläpitävät ammattitaitoaan) ja maahantuoja. Tällöin varmistat, ettet toimi itse maahantuojana ja ole täten vastuussa myös siitä. Ota selvää brändin omistajasta ja brändin arvoista ja missä tuotteet valmistetaan. Miten asiakaspalvelu toimii kun herää kysymyksiä? Saatko käyttöturvatiedotteet, kun niitä pyydät? Valitse läpinäkyvä brändi, joka sopii omiin arvoihisi. Jos kouluttajasi viimeisin koulutus on vuosien takaa, hän ei ole ajantasalla. Jos jokin asia tuntuu himmeältä, jatka SEN OIKEAN merkin etsintää.

Voisin puhua turvallisuudesta taukoamatta. Turvallisuus kulkee osana koko Luonnonkynnen anatomia&patologia 1 onlinekurssia. Turvallisuus on tämän alan jatkumisen välttämättömyys. Kysy itseltäsi muutama kysymys. Haluanko tehdä kauniita kynsiä kauan? Haluanko edesauttaa terveyteni säilymistä? Jos sulla ei oo varaa laadukkaaseen sarjaan ja kaikkiin oheistarvikkeisiin, jota työ vaatii ollakseen laadukasta, sulla ei oo varaa tehdä tätä työtä. Jos sulla ei oo varaa jarruihin, sä et aja autoo. Yhtälailla molemmat näistä voi aiheuttaa henkilövahinkoja sulle tai muille. Miksi riskeerata?

Oletko kiinnostunut tekemään itsellesi (ja asiakkaille) kynsiä? Kysy nämä asiat ensin. Oletko valmis satsaamaan sadoista tuhansiin euroihin, että teet kynnet aluksi itsellesi ja muutamille tutuille? Oletko valmis ylläpitämään tietotaitoasi jatkuvasti? Oletko tulossa alalle intohimon ajamana? Haluatko tehdä asiakastyötä alalla, jossa kaikki vingutaan puoli-ilmaiseksi, harjottelijahinnoin ja vaaditaan silti laatua? Kokemuksen, tiedon ja työnjäljen muuttuessa paremmiksi, hintoja täytyy miettiä uudelleen ja tällöin saattaa karsiutua ne halppiskynsien perässä juoksijat. 

Mikäli luet tätä asiakkaana, kartoita kriteerisi. Hinta, työnlaatu, turvallisuus, hygienia, kokemus, sijainti, tekijän nopeus, koristelutaidot, tekijän tietotaito, verollinen työ, tarjoilut, kanttisedut ym... Mikäli hinta on edullinen, jostain tingitään. Älä tingi terveydestäsi, vaan selvitä miten tekijäsi perehtyy asioihin, joiden kanssa hän päivittäin työskentelee. Sinulla on oikeus nähdä tekijän välinehuoltopiste, pesuaineet, tuotteiden incit, sertifikaatit ja muut todistukset. Mitä läpinäkyvämpi firma ja varmemmat vastaukset, sitä luotettavampi tyyppi.

I nail you. :)