Kynsiteknikon kulurakenne lyhyesti

16.05.2021

"Ompas sulla hyvä tuntiliksa." "Kiva kun pääset tienaan harrastuksella hyvin." "Ompas kallista, etsin halvempaa." "Sun pitäs kyl tehä halvemmalla kun sullei mee tilavuokraa."

Nämä on asioita, joita kuulen viikottain henkilöiltä, jotka eivät ole perehtyneet yrittäjyyteen, vaan peilaavat suoraan palveluitteni hinnan siihen, mitä jää käteen. Oletus on tämä: 2h kynsihuolto/60€ = 30€/h käteen. Söpö ajatus, mutta aika kaukana totuudesta. Kerron siis nyt mistä mun hinnat koostuu.

Tässä kaikkea mihin mulla menee rahaa jatkuvasti yrittäjänä, jotta voin palvella asiakkaitani:

Arvonlisävero 24%, oma vero 12%, Yrittäjän eläkevakuutus (n.300€/kk), irtaimistovakuutus, tapaturmavakuutus, sekä vastuuvakuutus, sähkö, vesi, netti, tietoturva, puhelinliittymä, musiikki, nettiajanvaraus (https://varaa.timma.fi/minty), korttimaksupääte, yritystili, kirjanpito, nettisivut, verkkokauppa, tuotteet joita tarvitsen joka serviisissä (geelit, tahmanpoistolaput, viilat, värit, terät, siveltimet, maskit, nitriilikäsineet, koristeet yms. ja tietysti kynsinauhaöljy, jota myös tilaan myyntiin...), puhdistusaineet (käsisaippua, ultraäänipesurin nesteet, desinfiointiaineet, cinnatize, ipa, lattianpesuaine, asetoni), käsipyyhepaperit, maskit asiakkaille, jopa vessapaperi. Yksi suuri osa on myös mainostustarvikkeet: käyntikortit, kotihoito-ohjekortit, flyerit, tarrat, ja itse maksullinen mainostus esim. facebook&ig.

Ja mitä tilaani tulee, studioremonttiin meni rahaa tuhansia euroja (ovet, lattialaatat, seinämateriaalit, maalit, työkalut, pinnat, kattopaneelit, listat, sähkötarvikkeet, valaistus, lavuaari, jätemaksut, sisustus)

Lisäksi on täytynyt hankkia myös esim. kovetusvalot, pöytävalot, laadukas kynsipölyimuri (n.1200€), kynsipöytä, jossa teetetty lasikansi, työtuolit, pora, työtietokone, ultraäänipesuri ja sterilisaattori. Nämä eivät ole ikuisia, vaikkakin pitkäikäisiä. Kouluttaudun monta kertaa vuodessa ja olen matkustanut Hollantiin asti oppiakseni alan huipuilta. Kouluttajuus ja ylipäätään kynsiteknikkona toimiminen vaatii jatkuvaa tiedon ylläpitoa. Budjetoin siis myös koulutukset (yleensä yhden koulutuspäivän hinta on n. 200€, toki online koulutukset hieman edullisempia.)

Varmasti on vielä muitakin kuluja, jotka satunnaisempia ostoja, joita en nyt tähän listaa. Mutta se, että saan 30€/h ja siitä miinustetaan vähintään kaikki yllä listatut kulut, niin käteen jäävä osuus tunnilta on vain n.10€ luokkaa. Jos annan alennusta, se on suoraan pois mun palkasta. Kun pyydät alennusta, mieti tällaiseen kysymykseen oma vastauksesi:

Saat normaalisti työstäsi 20€/h, mutta pomosi pyytääkin sinua töihin tekemään tismalleen samaa hommaa kuin aina, mutta olisikin valmis maksamaan poikkeuksellisesti vain 15€/h. Suostuisitko tähän?

Miksi tämä on sitten oletuksena kauneusalalla toimiville? Miksi meidän pitäisi antaa alennusta meidän palkastamme?

Hinta koostuu kulujen kattamisesta ja siitä, että pystymme tarjoamaan parasta palvelua ja parhaissa puitteissa. Mikäli hinta on liian alhainen, jostain yllämainituista korkeamman tärkeystason asioista tingitään. Enkä nyt puhu vessapaperista.

Arvosta tekijääsi, hän varmasti arvostaa sinua takaisin. :)