Millainen on hyvä kynsientekijä?

04.06.2021

Kun kysytään hyvää kynsientekijää, täytyisi tietää tarkemmin mikä on kenenkin mielestä "hyvän" määritelmä?

Meillä jokaisella on omat arvot ja mielikuva miltä näyttää kauniit kynnet. Toiset määrittelevät hyvän jos se on ok hintaan nähden, toiset arvostavat nopeutta ja toiset laajat koristelutaidot omaavaa. Jollekin on tärkeää, kuinka paljon kisoissa palkintoja on haalittu. Toisille hyvä kynsientekijä on toiminut pitkään alalla tai sellainen, jonka manikyyri hipoo täydellisyyttä. Toiset arvostavat kaunista muotoilua tai sitä, että luonnonkynsi säilytetään eheänä. Joillekin hyvä tarkoittaa laadukkaita tuotteita käyttävää tai ammattitaitoansa ylläpitävää tekijää. Hyvä tekijä voi myös olla vain sellainen, jolla on tietynlainen persoonallisuus, joka miellyttää (vaitonainen, rempseä, rääväsuu, maltillinen, hillitty, äänekäs...)

Meille kaikille löytyy se oma ihana tekijä, jonka arvot ja työnjälki sopii omiimme. Kun Se Oikea löytyy, hänestä on vaikea luopua tai vaihtaa toiseen. Toiset matkaavat hyvän tekijän perässä pitkällekin tai vastoin luopuvat kynsipalveluista kokonaan, kun tekijä muuttaa toisaalle. 

Etsiessäsi omanlaistasi tekijää mieti mitä asioita sinä arvostat tekijässä tai tekijän työssä. Kaikkea ei välttämättä voi saada samassa paketissa. On vaikea löytää esimerkiksi tällaisilla kriteereillä tekijä: pitkä kokemus alalta, hyvät nettisivut, laajat aukioloajat, sopivat (edulliset) hinnat, hyvät asiakaspalvelutaidot, hyvä sijainti, ilmainen parkkipaikka, turvalliset tavat työskennellä, laadukkaat ja hyvin pysyvät tuotteet, nopea työskentelytahti,  alan ajantasaiset tiedot, ei tue harmaata taloutta, helppo saada varattua aika, paljon palkintoja kisoista, hygieniset ja rauhalliset tilat, muotoilutaidot ja laaja koristeluvalikoima.

Nyt on määritelty kriteerit, mutta ei löydy juuri tällaista tekijää, seuraavaksi on alettava karsimaan mistä kriteereissään on valmis tinkimään. Onko tekijän oltava ammattilainen? Kelpaako hitaampi työtahti? Tarvitsetko sittenkään koristeluja niin paljon? Jos kulkisinkin bussilla, niin en tarvitse parkkipaikkaa? Jos matkustaisin laadukkaan työn perässä hieman kauemmas? Löytyisikö sittenkin hygieenisempi ja turvallisempi tekijä, jos nostaisin budjettiani? Haittaako, ettei tekijä osallistu kisoihin? Riittääkö yritykselle fb-sivut?

Kun etsin itselleni tekijää, mulle on ensisijaisen tärkeää, että tekijä kunnioittaa luonnonkynttä, huolehtii hygieniasta ja noudattaa turvallisia työtapoja. Vasta kun nämä ovat kunnossa, alan punnitsemaan kaikkea muita kriteereitä. Minä en tingi terveydestäni, jotta saan kauniit kynnet, joten olen valmis maksamaan siitä, että tekijäni tietää mitä tekee.

Mitkä on sun top 3 asiat, kun valitset tekijää?